Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

O Σαμαράς, 7ος πρόεδρος της ΝΔ

-Αντώνη, την έσκισες την κόρη μου.
-Έλα μωρέ Κώστα, σε δέκα χρόνια ποιος θα το θυμάται;
(pitsirikos.blogspot.com)

Τον είχαμε ξεχάσει για πολλά χρόνια τον Αντώνη Σαμαρά. Τον θυμηθήκαμε πέρυσι, όταν ανέλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού.
Μια απο τις πρώτες ενέργειές του; Να υπογράψει την έγκριση της μονάδας Κοπελούζου, στην Χαιρώνεια.
Χωρίς δισταγμό (από όσα είχαν προηγηθεί) και χωρίς ενημέρωση (απο την αντίθετη πλευρά). Δεν χρειάζονται, φαίνεται, αυτά απο τους πολιτικούς καριέρας. Πάντως οι ψηφοφόροι της ΝΔ, συμμετείχαν μαζικά στη διαδικασία της εκλογής του νέου Προέδρου, που μίλησε για νέα Εποχή στη Ν.Δ. Ο Π. Ψωμιάδης μίλησε για " Καθαρή και δίκαιη η νίκη του Αντώνη Σαμαρά". Τον νέο αρχηγό συνεχάρη και η Ντ.Μπακογιάννη.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παραχώρηση του γηπέδου στον Λεβαδειακό

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς, αύριο 30 Νοεμβρίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο Παλαιό Δημαρχείο. Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι το :

3ο Έγκριση της 49/2009 απόφασης του Δ.Σ. ΔΑΟΛ << Σύμβαση παραχώρησης χώρου>>.

Ο ....."χώρος" που περιγράφει το θέμα, δεν είναι άλλος απο το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς!
Πρόκειται για την σκανδαλώδη υπογραφή παραχώρησης του Δημοτικού Σταδίου στον Λεβαδειακό, που επιχειρήθηκε πραξικοπηματικά και χωρίς να ρωτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Δείτε σχετικά προηγούμενη ανάρτηση: Πούλου, Κοτσικώνας, Ξηρογιάννης, μέλη ΔΑΟΛ: Ένσταση για την παραχώρηση του γηπέδου στον Λεβαδειακό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αθλητικοί σύλλογοι και οι αθλούμενοι στο στάδιο, θα κάνουν δυναμική εμφάνιση αύριο στο δημοτικό συμβούλιο. Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα.

Αν δεν είμαστε τρελοί, ίσως να μην είμαστε στην αριστερά.


Απόσπασμα απο την τοποθέτηση του Αλέκου Αλαβάνου στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ


Αν δεν είμαστε τρελοί, ίσως να μην είμαστε στην αριστερά.



Τρελοί από πόνο σε ένα σύστημα όπου χιλιάδες νέοι και νέες χάνονται κάθε χρόνο από ναρκωτικά, αυτοκτονίες, εργατικά ατυχήματα, θάνατο στην άσφαλτο.
Τρελοί από παραισθήσεις , γιατί όταν βρίσκουμε φοιτητές και φοιτήτριες να διαδηλώνουν στους δρόμους βλέπουμε από πάνω τους να υπερίπτανται με φτερά οι παρέες των ΕΠΟΝιτών, των Λαμπράκηδων, των αντιδικτατορικών οργανώσεων.
Τρελοί από προσδοκία για μια νέα γενιά που σωστά γυρνά την πλάτη στον κομματισμό χωρίς ορίζοντες. Που πονάει, που κλαίει, που αποτυχαίνει, που αποκλείεται κι είναι έτοιμη για ένα ειρηνικό Αντάρτικο πόλεων, που θα αμφισβητήσει , θα αφυπνίσει, θα εμπνεύσει όλη την κοινωνία.
Τρελοί, για δέσιμο, από το όνειρο: Όπως μπόρεσε μια φούχτα αριστερών φοιτητών και φοιτητριών μέσα στη δικτατορία να εμπνεύσει όλη τη χώρα, μπορούμε και τώρα.

Όπως η ΕΔΑ, δύναμη συνεργασίας, μέσα στην αμερικανοκρατία, εξέφρασε όλο το δημοκρατικό ρεύμα, μπορούμε και τώρα...

ολη η ομιλία

 

Ψηφοφορία ...


Μετ’ εμποδίων η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, προσωρινή διακοπή λίγο μετά τις 10.30 λόγω τεχνικών προβλημάτων. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο, το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΤΕ κατέρρευσε από την αυξημένη συμμετοχή των πολιτών και μέχρι την αποκατάστασή του η διαδικασία θα συνεχίζεται με χειρόγραφο τρόπο μόνο από τις καταστάσεις μελών.  

Η ψηφοφορία  θα παραταθεί μέχρι τις 8 μ.μ.,

1.584 εκλογικά τμήματα έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, και η προσέλευση των ψηφοφόρων μέχρι αυτή τη στιγμή  είναι παρά  πολύ μεγάλη ...

«Από αύριο ξεκινά μια νέα εποχή για την παράταξη και την Ελλάδα», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Πύλο. Για ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα υπέρ μιας μεγάλης κεντροδεξιάς μίλησε από το Μετς η Ντόρα Μπακογιάννη. Αιχμές για υπονόμευση της υποψηφιότητάς του άφησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Εύχομαι η ΝΔ ενωμένη και δυνατή, υπό τη νέα της ηγεσία, να πρωταγωνιστήσει ξανά στα δημόσια πράγματα της χώρας», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος, Κώστας Καραμανλής. Μετά τη συγκέντρωση του 20% των εκλογικών τμημάτων η ανακοίνωση αποτελεσμάτων, δε θα πραγματοποιηθούν exit poll.ΜΜ.

Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες τις Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ


Στην υιοθέτηση των επτά σημείων, που παρουσίασε με την εισήγησή του ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Νταβανέλος, κατέληξε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που ολοκλήρωσε τις εργασίες της τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Σύμφωνα με την απόφαση, θεσπίζεται η κάρτα «μέλους» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε κάθε τοπική ή νομαρχιακή επιτροπή δημιουργείται ενιαίο μητρώο μελών. Κορυφαίο όργανο είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, ενώ την ευθύνη της πολιτικής λειτουργίας μεταξύ των δύο Πανελλαδικών Συνδιασκέψεων έχει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναλυτικά ολη η απόφαση   

29 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό


Επίδοση έκκλησης του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στα Γραφεία της Επιτροπής της Ε.Ε. στην Αθήνα
Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό (29 Νοεμβρίου), το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς διακινεί έκκληση σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ζητώντας τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής και την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Την έκκληση επέδωσαν στον επικεφαλής του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα κ. Ιερόθεο Παπαδόπουλο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ N. Χουντής και ο υπεύθυνος του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ Π.Τριγάζης. περισσότερα 

Πέρα από την Μπακογιάννη ή τον Σαμαρά: η κρίση στρατηγικής της ΝΔ


του Στέλιου Κούλογλου (από tvxs.gr)

Μπορεί το θέμα της ηγεσίας να κριθεί σήμερα ή την επόμενη Κυριακή, αλλά το βαθύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΝΔ κάθε άλλο παρά επιλύεται.
Το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να αποσαφηνίσει την φυσιογνωμία του. Μετά την επταετία 1974-81 του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν έπαιξε τον ρόλο του κόμματος που αποκατέστησε την δημοκρατία και έβαλε την χώρα στην ΕΟΚ, η ΝΔ λειτουργεί σαν κόμμα αντι- και συμπληρωματικό του ΠΑΣΟΚ. Συνέχεια

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Μήνυμα Μαν. Γλέζου από τη Λαμία: "...επίκαιρη όσο ποτέ η ενότητα"


Η ενότητα, που ήταν ο κυριότερος λόγος που πέτυχε η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, είναι και το βαθύτερο νόημα αυτού του πραγματικά σημαντικού γεγονότος, τόνισε ο αντιστασιακός κ. Μανώλης Γλέζος στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στην πλατεία Λαού και στον ανδριάντα του Άρη Βελουχιώτη, με αφορμή την συμπλήρωση 67 χρόνων από την επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου, του 1942.

Παράλληλα ο κ. Γλέζος, προσδιόρισε πως «τα ιδανικά για τα οποία παλεύαμε εκείνη την εποχή παραμένουν ακόμη επίκαιρα καθώς βλέπουμε πως στις μέρες μας αμφισβητούνται δικαιώματα και κεκτημένα δεκαετιών». Αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως το θέμα του οκτάωρου και των εργατικών δικαιωμάτων, ενώ δεν απέφυγε να κάνει αναφορά στην σημερινή πολιτική κατάσταση και να τονίσει πως «η δημοκρατία για την οποία παλεύαμε τότε, είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε να το διεκδικούμε». lamianews

Υγειονομικός έλεγχος σε κτίσματα του Προσφυγικού Συνοικισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων στην Ν.Α.Β, Δ/νση Δημόσιας Υγείας της 2/11/09
Θέμα: Υγειονομικός έλεγχος σε κτίσματα του Προσφυγικού Συνοικισμού
Κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Προσφυγικός Συνοικισμός Θήβας από την αθρόα και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση μεγάλου αριθμού ατόμων σε προσφυγικές κατοικίες. Τα κτίσματα αυτά, που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1920, δεν διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη που να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία. Δεν διαθέτουν ύδρευση, φωτισμό, αποχέτευση. Οι κάτοικοι των σπιτιών αυτών διαθέτουν τα ακάθαρτα ύδατα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Ο κίνδυνος εμφάνισης επιδημικής ασθένειας είναι ορατός. Παρακαλείσθε να προβείτε άμεσα σε όλες τις ενέργειες αρμοδιότητάς σας, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος.

Επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων στην κ. Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ Θήβας της 2/11/09
Όπως γνωρίζετε, στον Προσφυγικό Συνοικισμό Θήβας εκμισθώνονται παλαιές προσφυγικές κατοικίες εμβαδού μερικών τετραγωνικών μέτρων, σε μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταναστών, με “κατά κεφαλή” μίσθωμα. Το αποτέλεσμα είναι, κάποιοι συμπολίτες μας, να κερδίζουν τεράστια αφορολόγητα χρηματικά ποσά, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία στην περιοχή του Συνοικισμού. Πιστεύουμε ότι η Υπηρεσία σας προτίθεται να ελέγξει και να πατάξει το φαινόμενο της εκτεταμένης φοροδιαφυγής που προκαλεί η πρακτική αυτή.

Η Βάσω Τσόνογλου στην επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Σας ενημερώνουμε ότι η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη τοποθετήθηκε κατόπιν πρότασης του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Παράλληλα κατόπιν πρότασης του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιου Α. Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Βουλής τοποθετήθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ατόμων με Αναπηρία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Ν. ΣΒΙΓΓΟΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

  Με μια πρωτοφανή απόφαση του κ. Σβίγγου και όλης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των παρόντων μελών της μείζονος μειοψηφίας, επέτρεψαν την κοπή αιωνόβιου κυπαρισσιού της δενδροστοιχίας-μνημείο στην οδό Αναπαύσεως, παρά την έντονη αντίδραση μας, ότι πλην της κοπής του δέντρου αυτού, δημιουργούνται τετελεσμένα με κίνδυνο να κοπούν σταδιακά όλα τα αιωνόβια κυπαρίσσια από αντίστοιχα αιτήματα ιδιωτών. όλο

Καταγγελία στη Κομισιόν ... του Δήμου Οινοφύτων


Παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας στη περιοχή του Ασωπού καταγγέλει σε Κομισιόν και Ευρωπαικό κοινοβούλιο ο Δήμος Οινοφύτων . Τονίζει ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης ,την πρόληψη και τον έλεγχο των εκπομπών στον αέρα , το έδαφος και το νερό.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Πούλου, Κοτσικώνας, Ξηρογιάννης, μέλη ΔΑΟΛ: Ένσταση για την παραχώρηση του γηπέδου στον Λεβαδειακό


Προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Λιβαδειάς για παραχώρηση του κτιρίου στην ΠΑΕ Λεβαδειακός, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώτα Πούλου, Νώντας Κοτσικώνας, Γιάννης Ξηρογιάννης, και τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΑΟΛ, Ντίνα Πρασούλα, Χρήστος Αλογοσκούφης.

Οι λόγοι που προβάλλουν στην προσφυγή τους είναι ότι η απόφαση λήφθηκε σε εσπευσμένη συνεδρίαση του ΔΑΟΛ που δεν είχαν προσκληθεί σωστά τα μέλη, με αποτέλεσμα αρκετοί να μην παρίστανται.

Οι προσφεύγοντες τονίζουν ότι οι όροι της παραχώρησης είναι βλαπτικοί για την πόλη. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι ο Λεβαδειακός αντί τιμήματος για το δημοτικό στάδιο θα υλοποιήσει υποδομές ασαφώς κοστολογημένες καθώς και ότι δεν θα πληρώνει δαπάνη νερού που όμως είναι πολύ μεγάλη λόγω και του χλοοτάπητα. Έτσι οι κάτοικοι της πόλης καλούνται να πληρώσουν αυτοί το νερό για ένα στάδιο που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν!

Ανάστατοι είναι και οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης (παρά το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΑΚΟΛ, ψήφισε θετικά) αλλά και όσοι πολίτες, χρησιμοποιούν για την άθλησή τους το δημοτικό στάδιο.

Πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι η δημοτική αρχή επέλεξε να παραχωρήσει το γήπεδο μέσω του ΔΑΟΛ που είναι μεν διαχειριστής αλλά όχι ιδιοκτήτης του σταδίου. Αρνήθηκαν να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο και επέλεξαν να αποφασίσουν για την παραχώρηση τα μέλη του ΔΑΟΛ που είναι διορισμένα. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έγινε δύο μόλις ημέρες μετά την παραχώρηση, ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά "Γιατί να σας διαβάσω τη σύμβαση; τώρα την υπέγραψα και δεν αλλάζει"

Ωστόσο φαίνεται ότι η δημοτική αρχή θα υποχρεωθεί απο τον νόμο να φέρει το θέμα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Και τότε πρέπει οι πολίτες της Λιβαδειάς να είναι εκεί.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον «ευρωπαϊσμό» της οδηγεί σε ένα εργατικό «Δεκέμβρη»

Παρουσιάζοντας σήμερα το βιβλίο της Αλκμήνης Ψιλοπούλου «Μινώκερος», στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ,ο Αλέκος Αλαβάνος ανάμεσα σε άλλα, είπε :
«Στο βιβλίο της Αλκμήνης Ψιλοπούλου «Μινώκερος» κεντρική θέση έχει η πόλη της, το Λαύριο, τα μεταλλεία, η Γαλλική Εταιρία Μεταλλείων, οι βαριές συνθήκες εργασίας, η ανεργία, η βίαιη καταστολή των εργατικών αγώνων. Είναι εντυπωσιακά τα γεγονότα του 1876. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις Γαλλία, Αγγλία, Αυστρία, Ρωσία παρεμβαίνουν ανοικτά ώστε ο σημαντικός αυτός πλουτοπαραγωγικός πλούτος της χώρας να μη περάσει σε ελληνικά χέρια. Κάτω από την απειλή για επέμβαση τριών γαλλικών πολεμικών πλοίων η ελληνική κυβέρνηση γονατίζει και αποδέχεται την ίδρυση της Campagnie Francaise des Mines du Lavrium που έγινε το αφεντικό του ανεκτίμητου ορυκτού πλούτου του Λαυρίου. Από τότε στην Ελλάδα έχουν αλλάξει πάρα πολλά, αλλά ορισμένες καταστάσεις έχουν μείνει όπως ήταν αλλάζοντας μόνο μορφή.
Δυστυχώς αυτό το βλέπουμε και σήμερα. Αντί για τις αντιμαχόμενες μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις τότε, έχουμε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Κι αντί για τις γαλλικές κανονιοφόρους, έχουμε τις πιέσεις με τα ομόλογα, τα spread και την «επιτήρηση» της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε εντυπωσιασμένοι ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν βρίσκεται στην Αθήνα. Βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Ότι τον πρωθυπουργό της Ελλάδας τον παριστάνουν ο Μπαρόζο, ο Τρισέ, ο Αλμούνια. Αυτοί αποφασίζουν και διατάσσουν.
Και η ελληνική κυβέρνηση στο όνομα ενός ευρωπαϊσμού απέναντι στις κυρίαρχες δυνάμεις των Βρυξελλών υποτάσσεται και οδηγεί την οικονομία σε βαριά ύφεση, τους εργαζομένους σε ανεργία, τους νέους σε ματαίωση, την κοινωνία σε φτώχεια. Ας μελετήσει η κυβέρνηση την ιστορία του εργατικού κινήματος στη χώρα μας. Ας κατανοήσει έγκαιρα ότι η πολιτική του ευρωπαϊσμού και της υποταγής θα οδηγήσει ταχύτατα σε μια μεγάλη κοινωνική έκρηξη, σε ένα εργατικό «Δεκέμβρη» που θα αποτελέσει μήνυμα προς όλους τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κοινούς αγώνες και για νέους συσχετισμούς στην Ευρώπη». Πηγή: ΕΟΣ

Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ, ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ανακοίνωση Οικολόγων Πράσινων

Η νέα γρίπη αποτελεί μια πρόκληση για την ικανότητά μας να σταθμίζουμε με νηφαλιότητα, ως κοινωνία και υγειονομικές αρχές, τις απειλές για τη δημόσια υγεία και να παίρνουμε αποφάσεις που ανταποκρίνονται στο δημόσιο συμφέρον.Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τα στοιχεία από τις επιδημιολογικές μελέτες, αποτελεί όντως ένα δυνητικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, και κυρίως για την αντοχή του ταλαιπωρημένου δημόσιου συστήματος υγείας. Στον τομέα αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε θέσει από καιρό ζητήματα όπως οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ή η κάλυψη των κενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.Παραμένει όμως, σε ατομικό τουλάχιστον επίπεδο, λιγότερο επικίνδυνη από την κοινή εποχική γρίπη, με την οποία είμαστε πλήρως εξοικειωμένοι. Επιβάλλεται λοιπόν να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με σύνεση και ψυχραιμία, κρατώντας αποστάσεις από τον πανικό και το μαζικό άγχος. Σημαντικός εδώ είναι και ο ρόλος των Μέσων Ενημέρωσης. Χρήσιμο είναι επίσης να έχουμε υπόψη ότι υπάρχουν και ισχυρά συμφέροντα, συνδεδεμένα κυρίως με τη φαρμακοβιομηχανία και τη διακίνηση του φαρμάκου, που θα επωφελούνταν από την τεχνητή καλλιέργεια πανικού για να προωθήσουν οικονομικές επιδιώξεις άσχετες με τη δημόσια υγεία. Η ευεξία και η υγεία της κοινωνίας μπορούν να διασφαλιστούν μόνο από πολιτικές πραγματικής πρόληψης, που αντιμετωπίζουν τις πραγματικές αιτίες των ασθενειών (όπως ακατάλληλη διατροφή, μολυσμένο νερό και αέρα, ψυχικά στρες, έλλειψη συναισθηματικής στήριξης). Για τη νέα γρίπη κύριο στοιχείο πρόληψης, σύμφωνα και με τις υποδείξεις των ειδικών του ιατρικού κόσμου, οφείλει να είναι η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής.

όλο το δελτίο

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕ Ο κ. ΣΒΙΓΓΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Άφησε απλήρωτους τους υπαλλήλους για να χρηματοδοτήσει το σύλλογο Αυλίδας «Η ΤΕΡΑ»

Ενώ από το 2007 είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου, κονδύλι για αποδοχές που δικαιούντο οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου και επαναλήφθηκε η εγγραφή, και το 2008 και το 2009, εν τούτοις ο κ. Σβίγγος προτίμησε το 2008 να διαθέσει, παρά τον νόμο, 180.000€ σε έναν σύλλογο ουσιαστικά ανύπαρκτο, με έδρα εκτός της Θήβας!....
Τα χρήματα αυτά αποτελούσαν επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών επί Νέας Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση μόνο λειτουργικών δαπανών, δηλαδή την κάλυψη των αποδοχών των εργαζομένων, κ.α.
Περιέργως ο κ. Σβίγγος τα διοχέτευσε στον σύλλογο «ΤΕΡΑ», με αποτέλεσμα σήμερα, υπό την πίεση των εργαζομένων που διεκδικούν τις αποδοχές τους, να προσφεύγει ασθμαίνως, παραμονές Χριστουγέννων του 2009, για να καλύψει μικρό μέρος των αποδοχών αυτών, στις πιστώσεις που προορίζονται για την εκτέλεση έργων.
Με λίγα λόγια: ο κ. Σβίγγος περιορίζει τις αποδοχές των εργαζομένων και μειώνει την παραγωγή έργων προκειμένου να χαρίσει χρήματα στην «ΤΕΡΑ».
Τραγελαφική και ανερμάτιστη η πολιτική, που ακολουθείται από την Δημοτική αρχή του κ. Σβίγγου. Η λαϊκή ανοχή έχει εξαντληθεί και στις εκλογές του 2010 η απάντηση θα είναι συντριπτική.
Για την κίνηση : Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κώστας Κουρκούτης - Θανάσης Σκούμας

Για την συνοικία του Προσφυγικού Συνοικισμού

Θήβα 26/11/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε δυναμικά στην επίλυση όλων των θεμάτων και των προβλημάτων που απασχολούν εδώ και δεκαετίες την συνοικία του Προσφυγικού Συνοικισμού» δήλωσε το πρωί ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος κατά την επίσκεψη του στην συνοικία. Συνέχεια

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη απέστειλε χθες Τετάρτη 25 Νοεμβρίου η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη με αφορμή την απόδραση αλλοδαπού κρατουμένου από το Αστυνομικό Τμήμα της Θήβας.
Συνέχεια

Νομαρχιακό συμβούλιο και εταιρείες: χέρι - χέρι στην επίθεση κατά του Ελικώνα

Την πεπατημένη ακολούθησε, για μια ακόμη φορά, το νομαρχιακό συμβούλιο Βοιωτίας για τα αιολικά πάρκα στον Ελικώνα, στη συνεδρίασης της 25/11. Ένα μήνα μετά την προκλητική θετική γνωμοδότηση για την επέκταση των αιολικών πάρκων στην Αγία Άννα (που τη διάνθισε με την υποστήριξη κάποιων όρων), έδωσε θετική γνωμοδότηση για τους περιβαλλοντικούς όρους 4 νέων εγκαταστάσεων: στο Κυριάκι (θέση Έλατος), στο Δίστομο (θέσεις Πριόνια και Ασπροχώματα) και στην Κορώνεια (θέση Αρβανικός). Στις τρεις πρώτες (όπου υπήρχαν ομόφωνες αποφάσεις της κοινότητας Κυριακίου και του δήμου Διστόμου) μειοψήφισαν οι σύμβουλοι Γκικόπουλος και Παλαμήδας. Στην περίπτωση της Κορώνειας (όπου υπήρχε θετική, κατά πλειοψηφία, γνωμοδότηση του δήμου Κορώνειας και ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του δήμου Θίσβης) μειοψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Παλαμήδας.Μετά και από αυτό μπορούμε να το πούμε ανεπιφύλακτα: η πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου δεν είναι, απλά, παθητικός θεατής της καταστροφής του Ελικώνα, αλλά συμμετέχει ενεργά σε αυτή, βάζοντας “πλάτη” στην ασφυκτική δρστηριότητα των οικονομικών συμφερόντων, που δρστηριοποιούνται στην περιοχή. Συνέχεια στην Συμπαράταξη

Αποχώρησε από το διάλογο για το ασφαλιστικό η Αυτόνομη Παρέμβαση


Ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό προγραμματίζει η κυβέρνηση , δεν απέκλεισε ο υπουργός εργασίας το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης κατά την πρώτη συνάντηση του σήμερα με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Αποχώρησε από το διάλογο η Αυτόνομη Παρέμβαση, προτείνει 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 16 Δεκεμβρίου. 
Διαδοχικές συναντήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου με τις εργοδοτικές ενώσεις .Πρόταση του υπουργού για συγκρότηση επιτροπής τεχνοκρατών , με στόχο την ολοκλήρωση του διαλόγου στα τέλη Απριλίου.
Συζήτηση για το ασφαλιστικό διοργανώνει στις 3 μετά το μεσημέρι στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Παρουσίαση των θέσεων από τον Αλέξη Τσίπρα.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Η Γη αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις οικολογικές επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων

Ο πλανήτης μας αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις οικολογικές επιπτώσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και χρειάζεται 18 μήνες για να αναπαράγει τους πόρους που οι άνθρωποι καταναλώνουν σε ένα χρόνο, σύμφωνα με μελέτη αμερικανικής ανεξάρτητης ερευνητικής ομάδας. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε από περίπου εκατό χώρες το «Global Footprint Network», δείχνουν ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν τους πόρους και παράγουν διοξείδιο του άνθρακα με ένα ρυθμό 44% ταχύτερο από αυτόν που η Γη μπορεί να ανανεώσει και να απορροφήσει. Συνέχεια

«Παγώνει» προσωρινά η αγορά εμβολίων

Ανάκληση από την GlaxoSmithKline και «στοπ» στις παραγγελίες της Sanofi Aventis από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Ανακλήθηκε από την GlaxoSmithKline η παρτίδα εμβολίων κατά της νέας γρίπης που προκάλεσε ασυνήθιστα υψηλό αριθμό αλλεργικών αντιδράσεων στον Καναδά.
Η εταιρία επισημαίνει ότι το εμβόλιο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι διαφορετικό και παρασκευάζεται στη Γερμανία.
Προσωρινό πάγωμα στις παραγγελίες δύο εκατομμυρίων εμβολίων της Sanofi Aventis, στη χώρα μας εισηγήθηκε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Η παραλαβή τους αναμενόταν στα μέσα Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής το σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρίας δεν θεωρείται ακόμα επαρκές ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.
Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό για το εάν πρέπει να εμβολιάζονται οι έγκυες για τη νέα γρίπη.
Η χώρα μας έχει προμηθευτεί εμβόλια μόνο από την GlaxoSmithKline και τη Novartis.
www.kathimerini.gr

Φιλοξενία αστέγων μετά απο πυρκαγιά στον Συνοικισμό Θήβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έμβλημα τον Κάδμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ιδρυτής της πόλης μας, Κάδμος θα αποτελεί πλέον το έμβλημα του Δήμου Θηβαίων.
Στην Ελληνική μυθολογία, ο Κάδμος είναι γιος του Αγήνορα και της Τηλέφασσας, αδελφός του Φοίνικα, του Κίλικα και της Ευρώπης.
Όταν ο Δίας απήγαγε την Ευρώπη, ο Κάδμος έψαξε για την αδερφή του, αλλά το Μαντείο των Δελφών του έδωσε διαταγή να σταματήσει το ψάξιμο και να ακολουθήσει μια αγελάδα κι όπου εκείνη σταματούσε, εκείνος να ίδρυε μια νέα πόλη. Έτσι ιδρύθηκε από τον Κάδμο η πόλη των Θηβών.
Ο Κάδμος σκότωσε ένα δράκοντα που φύλαγε μια πηγή γειτονικά της Θήβας. Ο δράκοντας όμως ήταν γιος του Άρη και της Νύμφης Τέλφουσας κι έτσι ο Κάδμος υποχρεώθηκε να υπηρετήσει ως δούλος τον Άρη για ένα χρόνο. Με εντολή του θεού ή με συμβουλή της Αθηνάς, σύμφωνα με άλλους μύθους, ο Κάδμος έσπειρε τα μισά δόντια του δράκου σε οργωμένο χωράφι και από τη γη φύτρωσαν άγριοι πολεμιστές που ονομάστηκαν Σπαρτοί. Με ένα έξυπνο σχέδιο του Κάδμου αυτοί αλληλοεξοντώθηκαν και επέζησαν μόνο πέντε, που αποτέλεσαν τους πρώτους πολίτες της Θήβας. Σαν ανταμοιβή ο θεός του έδωσε για σύζυγό του την κόρη του, Αρμονία. Ο Κάδμος δώρισε στη γυναίκα του ένα πέπλο φτιαγμένο από την Αθηνά κι ένα περίφημο περιδέραιο, γνωστό σαν το περιδέραιο της Αρμονίας, έργο του Ηφαίστου.

www.thiva.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Διαδικτυακή Πύλη Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr

Ο Δήμος Θηβαίων τις προσεχείς ημέρες θα θέσει σε λειτουργία την Διαδικτυακή Πύλη (www.thiva.gr) στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των πολιτών με ηλεκτρονικό τρόπο.
Συνέχεια

Θεώρηση βιβλιαρίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Θηβαίων
Σας ενημερώνουμε ότι:
Η θεώρηση βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του Ο.Π.Α.Δ και του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ από 23 Νοεμβρίου 2009 γίνεται καθημερινά στο νέο Δημαρχείο, στην οδό Κύπρου 3, και τις ώρες 9 π.μ έως 13:00 μ.μ.
Ενημερώνουμε επίσης ότι οι ασφαλισμένοι καθώς και όλοι οι Δημότες που επισκέπτονται το Δημαρχείο μπορούν να σταθμεύουν στον ελεύθερο δημοτικό χώρο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κτίριο.

Κλείνει όλο το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς λόγω γρίπης!


Μετά την χθεσινή απόφαση για κλείσιμο δύο τμημάτων τελικά σήμερα κλείνει ολόκληρο το δεύτερο Λύκειο Λιβαδειάς, λόγω αριθμού κρουσμάτων νέας γρίπης.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για μια εβδομάδα. Είναι το πρώτο σχολείο στη δευτεροβάθμια που κλείνει λόγω γρίπης στο νομό Βοιωτίας.

Αλλα λέει η Μπιρμπίλη και άλλα λέει ο Ρέππας!


Σε διαφορετικό μήκος κύματος -και- για την εκτροπή του Αχελώου εκπέμπουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας.
Τη διάσταση απόψεων που ενισχύει το κλίμα ασυνεννοησίας που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης αποκάλυψαν η απάντηση του κ. Ρέππα σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Αντώνη Σκυλάκου, αλλά και τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο υπουργείων κατά την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για διακοπή εργασιών που έχουν καταθέσει η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας και φορείς της περιοχής. 
 περισσότερα 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΝΟΕΜΒΡΗ 

(ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

 Όχι στη βία κατά των γυναικών - Δεν σωπαίνω!  

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ: Δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι για την συνδικαλιστική της δράση ως γραμματέας σωματείου καθαριστριών

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ: Βρέθηκε νεκρή μετά τους αγώνες της κατά των εξευτελιστικών πρακτικών εις βάρος των γυναικών στις φυλακές 

30ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Ακρωτηριάστηκε με αλυσοπρίονο από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Καλαμάτα μπροστά στα δύο ανήλικα παιδιά τους 

25 ΧΡΟΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ: Αποκεφαλίστηκε από τον σύζυγό της στην Σαντορίνη 

ΑΛΙ ΖΑΧΙΡΑ: Οικιακή βοηθός την οποία έριξε η εργοδότριά της από το δεύτερο όροφο 

Για τις 5 αυτές γυναίκες - θύματα βίας μάθαμε, λιγότερα ή περισσότερα. Για τις «ανώνυμες» γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τον νυν ή πρώην σύντροφο/σύζυγό τους τον τελευταίο χρόνο γνωρίζουμε πολύ λίγα. Για τις 5.000 γυναίκες που βιάζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα δεν θα μάθουμε ποτέ. Το ίδιο και για τις χιλιάδες γυναίκες που κακοποιούνται καθημερινά με τόσους άλλους τρόπους.

Οι δολοφονίες και οι βιασμοί των γυναικών ήταν ανέκαθεν απλά η κορυφή του παγόβουνου και αποτελούσαν την πιο βάρβαρη μορφή επιβολής της ανδρικής εξουσίας πάνω στα σώματα των γυναικών, σε ένα πατριαρχικό σύστημα βίας, εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε και εξαπλώνεται το trafficking, το σύγχρονο δουλεμπόριο για σεξουαλική εκμετάλλευση με θύματα κυρίως γυναίκες και ανήλικα παιδιά, που έχει εξελιχθεί στην τρίτη πιο κερδοφόρα επιχείρηση παγκοσμίως. Όμως η βία που υφίσταται η γυναίκα είναι καθημερινή, πολύμορφη και πανταχού παρούσα: στο σπίτι, στην εργασία, στο δρόμο, στην τοπική κοινωνία, κατά τη διάρκεια πολέμων ή λόγω βίαιων παραδοσιακών πρακτικών. Από τα υποτιμητικά σχόλια, τον προσβλητικό λόγο, τον "δεδομένο" ρόλο της νοικοκυράς και της μητέρας, τα σεξιστικά "κομπλιμέντα", τις διαφημίσεις που την υποβιβάζουν σε διακοσμητικό - σεξουαλικό αντικείμενο έως το χούφτωμα στο λεωφορείο, την σεξουαλική παρενόχληση, την "πατροπαράδοτη" σφαλιάρα, το ξύλο και κάθε είδους απειλές και εξευτελισμούς. Είναι τόσο η ίδια αυτή βία όσο και η υποψία της που την εμποδίζει από την ισότιμη συμμετοχή στο δημόσιο χώρο, της στερεί τη νύχτα, την καθηλώνει.  

Αυτήν την πραγματικότητα πρέπει να την αλλάξουμε!

Να παλέψουμε για την κατάργηση των σχέσεων εξουσίας, για μια κοινωνία χωρίς φόβο, φτώχεια και βία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις με σεβασμό στη πολυμορφία.Να σπάσουμε τη σιωπή και την ανοχή, να κάνουμε ορατή την «αθέατη» καθημερινή ενδοοικογενειακή βία και τη βία λόγω φύλου.Να στηρίξουμε όλες τις γυναίκες που τολμούν να την καταγγείλουν. Να μην επιτρέψουμε την ενοχοποίηση και την περιθωριοποίησή τους. Να δημιουργηθούν επαρκείς χώροι υποδοχής και υποστήριξης των κακοποιημένων γυναικών. Να υπάρχει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.Να ανατρέψουμε τα στερεότυπα και να αλλάξουμε την νοοτροπία που κυριαρχεί στην οικογένεια, την εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε.

 Περισσότερα

Προσλήψεις εντός δύο ημερών στο Μουσείο των Δελφών

Ερώτηση στην Βουλή έγινε απο τον Φώτη Κουβέλη για 35 προσλήψεις στο Μουσείο των Δελφών Το ιστορικό είναι ενδεικτικό:
Στις 2 Νοεμβρίου 2009 η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων προκήρυξε 35 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων στο Μουσείο Δελφών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η προθεσμία που δόθηκε για την κατάθεση δικαιολογητικών ήταν μόνο δύο ημέρες, από 3/11/2009 έως 5/11/2009, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να μη διαθέτουν επαρκή χρόνο για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους. Αν συνυπολογιστεί δε, ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας δημοσιοποίησής της, η προκήρυξη δεν αναρτήθηκε στην ... ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά ούτε και γνωστοποιήθηκε διά του τύπου, παρά μόνο τοιχοκολλήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Μουσείου, εγείρονται εύλογα πολιτικά και ηθικά ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Αντίθετα η νέα βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, κ. Αφροδίτη Παπαθανάση, επέλεξε στην απάντησή της να επιτεθεί δια μακρόν στη Νέα Δημοκρατία, (δείτε: Με διαδικασίες απο μια ώς τρείς ημέρες προσλάμβαναν στο Μουσείο των Δελφών ), επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι το σχολείο του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να παράγει στελέχη -πιστούς οπαδούς της γνωστής και χιλιοπαιγμένης πολιτικής παράδοσης.

Οι πρώτες συγκρούσεις σωματιδίων στον επιταχυντή του CERN


Οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ σωματιδίων μέσα στον Μεγάλο Συγκρουστή Αδρονίων (LHC) του γιγαντιαίου επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN), πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα, μόλις τρεις ημέρες μετά την επαναλειτουργία του, τονίζει σε ανακοινωθέν του το Κέντρο.Οι πρώτες αυτές συγκρούσεις κατέστη δυνατό να παρατηρηθούν το απόγευμα και «είναι μία τεράστια επιτυχία που μπορέσαμε να διασχίσουμε τόσο μεγάλο δρόμο σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε ο γενικός διευθυντής του CERN Ροφλ Χόιερ. «Υπήρξε πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα ελέγχου και όλοι μας ξεσπάσαμε όταν είδαμε τις πρώτες συγκρούσεις», τόνισε ο Γιούργκεντ Σούκραφτ, εκπρόσωπος των πειραμάτων που παρατηρούνται στον LHC. «Τα ίχνη (που προέκυψαν από τις συγκρούσεις) που παρατηρούμε είναι θαυμάσια», πρόσθεσε ο Αντρέι Γκολούτβιν, έτερος εκπρόσωπος του CERN.
TVXS

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη κεντρική πλατεία στη Λιβαδειά


Σημερα Τρίτη το (ΠΑΜΕ) Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο  διοργανώνει συκέντρωση σε όλες τις πόλεις της χώρας . Στη Λιβαδειά η συγκέντρωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία στις 7μμ.

"Οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν μαζικά, αποφασιστικά, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στην αντεργατική ομοβροντία μεγαλοεργοδοτών - κυβέρνησης - ΕΕ. Διαδηλώνουν για να βρει εμπόδια η επίθεση που ξεσπά εναντίον τους με νέα αγριότητα και απειλεί με ακόμα βαθύτερες ανατροπές σε Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, μισθούς και συντάξεις, στο ίδιο το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Διαδηλώνουν όχι για να πάνε μετά στα σπίτια τους αλλά με στόχο τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ να δώσουν νέα ώθηση στην καθημερινή, σκληρή δουλειά, που πρέπει να δυναμώσει για να γίνει η οργή πάλη ταξική. Να γίνει πάλη συλλογική, οργανωμένη, με προσανατολισμό όχι απλά αντίστασης αλλά αντεπίθεσης, με στόχο όχι απλά οι εργάτες να σώσουν όσα έχουν απομείνει αλλά να κατακτήσουν όλα όσα τους ανήκουν" http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5370034&publDate=22/11/2009

Επίθεση απο φασίστες...


Επίθεση κατά Σύριων μεταναστών σημειώθηκε χθες στην περιοχή του Νέου Κόσμου, πίσω από το ξενοδοχείο Intercontinental, όπου βρίσκονται εργατικές κατοικίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 40 ατόμων επιτέθηκε κατά 2 καταστημάτων που ανήκουν σε Άραβες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 άτομα, τα 2 εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Οι δράστες, ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας μαντίλια στο κεφάλι, πέταξαν βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των συγκεντρωμένων Αράβων, που συνηθίζουν να συχνάζουν στην περιοχή, καθώς και εναντίον δύο μίνι μάρκετ με αραβικά προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια έσπασαν. Δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.
Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι δράστες ωστόσο είχαν εγκαταλείψει το χώρο όταν εκείνη κατέφτασε. 
Όπως κατήγγειλε  ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" που έσπευσε στην περιοχή, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τραυματίες μετανάστες ένας εκ των οποίων φαίνεται σοβαρότερα ενώ δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι. Όπως τονίζει όλα τα σημάδια της επίθεσης δείχνουν το σχεδιασμό της από τη Χρυσή Αυγή. 
 ( ...Ακόμα και τώρα μετά απο ώρες το in.gr αναφέρει οτι η συμπλοκή ήταν μεταξύ μεταναστών !!!)  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1078129&lngDtrID=244

Kλείνουν τμήματα του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς λόγω γρίπης

Σύμφωνα με πληροφορίες κλείνουν δύο τμήματα της Δευτέρας Λυκείου - Β1 και Β2 - στο δεύτερο Λύκειο Λιβαδειάς, λόγω κρουσμάτων της νέας γρίπης που όπως φαίνεται εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα πλέον και στην περιοχή μας.

Επανέλεγχος σε πιστοποιημένες βιομηχανίες που ρυπαίνουν στη περιοχή του Ασωπού


Πρέπει να γίνει επανέλεγχος σε μια σειρά από βιομηχανίες στην περιοχή του Ασωπού,
στις οποίες μάλιστα έχουν επιβληθεί τσουχτερά πρόστιμα από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, έχουν λάβει -και πολλές διαφημίζουν στις ιστοσελίδες τους- την πιστοποίηση ΙSO 14001, μία διάκριση που σηματοδοτεί την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. «Αν κανείς δει τον κατάλογο των μεγαλύτερων ρυπαντών της περιοχής των Οινοφύτων, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότερες είναι πιστοποιημένες με το συγκεκριμένο περιβαλλοντικό πρότυπο» 

περισσότερα: απο Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον

και απο Καθημερινή:Το έγκλημα στον Ασωπό συνεχίζεται σταθερά.

Ανακαλούνται οι άδειες των κολεγίων


Για «χαώδη κατάσταση», η οποία επικρατεί με τα «κολέγια» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του και προχωρεί στην ανάκληση όλων των αδειών, που χορηγήθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου. Προηγήθηκε απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία κρίθηκε ως παράνομη η διαδικασία χορήγησης των αδειών.
Περισσότερα 

Συνεχίζεται η αντίδραση για τη μονάδα της ENELCO

Σε νέα τροχιά οι αντιδράσεις κατά του εργοστασίου φυσικού αερίου στη Χαιρώνεια, αφού πλέον με την αλλαγή της κυβέρνησης αλλάζει -θεωρητικά- το τοπίο. Οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν τοποθετηθεί αρνητικά για τη μονάδα. Σχετικές ερωτήσεις είχαν καταθέσει στη Βουλή ο σημερινός υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης μαζί με τους Τόγια, Αργύρη, Κατσιφάρα καθώς και στο Ευρωκοινοβούλιο η σημερινή Υπουργός Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατζελή.
Απο το ιστολόγιο του Δήμου Χαιρώνειας η παρακάτω είδηση:
" Με τον Γιάννη Τσιπουρίδη, ειδικό σύμβουλο του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Πρόεδρο της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Χαιρώνειας, Δαύλειας και τεχνικοί σύμβουλοι, σήμερα στις 2 μ.μ.
Στη διάρκεια της συνάντησης, οι δήμαρχοι ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετοι στη δημιουργία της μονάδας και διατύπωσαν το αίτημα τους να μην υπογραφεί η νέα απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Τόνισαν επίσης την ομόφωνη αρνητική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας, τις σκανδαλώδεις διαδικασίες κατά τη διαδικασία αδειοδότησης απο την πλευρά της Πολιτείας αλλά και τις σχετικές ερωτήσεις που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στην Βουλή και την Ευρωβουλή όταν ήταν αντιπολίτευση.
Οι δήμαρχοι, ζήτησαν να μην υπάρξουν αιφνιδιαστικές και εν κρυπτώ κινήσεις όπως έγιναν κατά το παρελθόν, ενώ σε κάθε περίπτωση ανέφεραν ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν μια τόσο βλαπτική εξέλιξη για το περιβάλλον και την τοπική ανάπτυξη.
Ο κ.Τσιπουρίδης, άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες των δημάρχων για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η μονάδα φυσικού αερίου και δεσμεύτηκε για την λεπτομερή επανεξέταση του θέματος και την ενημέρωση των Δήμων για κάθε εξέλιξη. HAIRONIA.GR"

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί για την απόδραση από το ΑΤ Θήβας

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τρεις αστυνομικοί για την απόδραση Αλβανού κρατούμενου από το αστυνομικό τμήμα Θήβας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναπληρωτή διοικητή του τμήματος, και δύο αστυφύλακες, εκ των οποίων ο ένας εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας κι ο δεύτερος ήταν πλήρωμα περιπολικού που είχε πάει για να παραλάβει τον κρατούμενο.

Ο δήμαρχος Θήβας σε ρόλο αντιπολίτευσης!


Σύσκεψη φορέων συγκάλεσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο Δήμαρχος Θήβας, προκειμένου να ... καταγγείλλει τα χάλια της πόλης του.
Η χαμένη χρηματοδότηση για τα σφαγεία, τα προβλήματα στην οδό Μακαρίου, η οικτρή κατάσταση του Επαγγελματικού Σχολείου, η ελλιπής στελέχωση του ΧΥΤΑ, οι κόμβοι, τα πεζοδρόμια και τόσα άλλα για τα οποία ο δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε εντόνως, θεωρώντας προφανώς ότι άλλοι είναι αρμόδιοι.
Στο στόχαστρό του βρέθηκαν ιδιαίτερα Τσιγγάνοι και μετανάστες προς τους οποίους προφανώς δεν αισθάνεται άλλη υποχρέωση, εκτός απο το να καταγγείλλει την φτώχεια και την αθλιότητα των συνθηκών διαβίωσής τους.
Τέλος με ιδιαίτερη φόρτιση κατήγγειλε την υποβάθμιση της πόλης του σε χάρτες του Επιμελητηρίου Βοιωτίας - οι οποίοι όμως είχαν κυκλοφορήσει προ τετραετίας!
Η συνεισφορά των φορέων στην εκδήλωση ήταν να ακούσουν τα παράπονα του δημάρχου, τα άκαρπα διαβήματα του προς διάφορους αρμοδίους και αναρμοδίους (απο το ΤΕΙ Θήβας, μέχρι τη Νομαρχία και απο την Αστυνομία μέχρι την πρώην Κυβέρνηση κλπ) και τις ελπίδες του απο την νέα Κυβέρνηση, στην οποία θα προστρέξει συνοδευόμενος απο την κ.Τσόνογλου που συμμετείχε στη δημιουργική βραδιά.

Η πρωτότυπη αυτή συμπεριφορά, του δημάρχου Σβίγγου, δεν είναι ανεξήγητη. Είναι ενδεικτική του κακού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, της γκρίνιας για αυταρχική και αναποτελεσματική διοίκηση, της χαμηλής εκτίμησης στην πόλη για τη δημοτική αρχή. Και βέβαια είναι ενδεικτική της έλλειψης σεβασμού προς τους φορείς και τους κατοίκους της Θήβας.

Handel, Haydn, Mendelsoohn από το Τροφώνιο Ωδείο


Το Τροφώνιο Ωδείο διοργανώνει συναυλία με αφορμή το «επετειακό έτος 2009» για τρεις σημαντικούς συνθέτες, τον G. Handel, τον J. Haydn και τον F.Mendelsoohn.
Οι μαθητές της Σχολής Πιάνου και της Σχολής κλασικού τραγουδιού θα ερμηνεύσουν έργα και των τριών συνθετών.
Το μουσικό πρόγραμμα θα πλαισιωθεί με βιογραφικά και άλλα στοιχεία των συνθετών τα οποία θα διαβάσουν οι μαθήτριες από το Θεατρικό εργαστήρι του Ωδείου.
Ταυτόχρονα θα γίνεται προβολή διαφανειών σε PowerPoint.
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7.30 μ.μ.

Καταραμένη κρίση

Δώστε κάνα Ευρώ στους τραπεζίτες ρε παιδιά.. ψιλοπράγματα έβγαλαν μέχρι τώρα! Θυμάστε το πακέτο των 28 δισ;;

Στα 1.010 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της ΕΤΕ το 9μηνο 2009, μειωμένα κατά 17% από την αντίστοιχη περίοδο του 2008.
Τα καθαρά κέρδη του 3ου τριμήνου ξεπέρασαν τα €300 εκατ., ενισχυμένα από την ανάκαμψη της οργανικής κερδοφορίας σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος.
Αντίθετα, τα διοικητικά έξοδα αποκλιμακώνονται κατά -4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και -2% σε ετήσια βάση καταδεικνύοντας την προσήλωση του Ομίλου στην περιστολή δαπανών.

Συνεδριάζει το Νομαρχιακό συμβούλιο την Τετάρτη με θέμα γνωμοδότηση αιολικών εγκαταστάσεων


Συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, Τετάρτη 25/11
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σήμερα Παρασκευή 20/11, συνεδριάζει το νομαρχιακό συμβούλιο την Τετάρτη 25/11. Ανάμεσα στα θέματά του η συζήτηση και γνωμοδότηση για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων μιας σειράς νέων αιολικών εγκαταστάσεων.

Θα συζητηθούν οι περιπτώσεις των εγκαταστάσεων: 20 MW, στη θέση "Αρβανικός" του δήμου Κορώνειας (είχε αναβληθεί η συζήτηση στο προηγούμενο νομαρχιακό συμβούλιο), 48 MW, στη θέση "Έλατος" της κοινότητας Κυριακίου, καθώς και κάποια (ες) στο δήμο Διστόμου.

Από τα πράγματα επανέρχεται το ζήτημα της υπερσυγκέντρωσης αιολικών εγκαταστάσεων στον Ελικώνα, καθώς και το αίτημα προς τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Βοιωτίας να εγκαταλείψει την παθητική στάση που ακολουθεί και να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών και παρεμπόδισης της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης εγκαταστάσεων.
Θα πρέπει να είμαστε εκεί για να ξαναθυμήσουμε τα αυτονόητα ....

απο Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον

Ο Μανώλης Γλέζος στον αδριάντα του Άρη στη Λαμία


Στη Λαμία ο Μανώλης Γλέζος. Θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ανδριάντα του Άρη στη Λαμία

"Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, είναι η επέτειος της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου, μια κορυφαία στιγμή της αντιφασιστικής πάλης που πέρασε στην Ιστορία σαν ένα διαχρονικό σύμβολο της ενωτικής Αντίστασης του λαού μας απέναντι στον Καταχτητή", αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας και συνεχίζει η ανακοίνωση...

"Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας τιμώντας όλους τους επώνυμους και ανώνυμους Αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης που θυσιάστηκαν για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ και άξιου τέκνου της πόλης μας ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ".

Στην εκδήλωση αυτή τιμής και μνήμης απέναντι στους Αντιστασιακούς που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Λαού στη Λαμία, θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο αντιστασιακός Μανώλης Γλέζος.

απο LamiaNews

Συνάντηση Τσόνογλου, Σβίγγου με τον Ραγκούση




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο δήμο Θηβαίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο Β.Τσόνογλου

ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΛΑΡΑ (ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ)



Δάνειο απο Ιτέανετ για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Ζητούνται εθελοντές

Το Δίκτυο Στήριξης Αποφυλακιζομένων Γυναικών καλεί εθελοντές καθηγητές να παρέχουν διδακτική στηριξη σε μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, υποψήφια θεωρητικής κατεύθυνσης, στα παρακάτω μαθήματα: Λατινικά, Αρχαία Κατεύθυνσης, Ιστορία Κατεύθυνσης
Τηλεφωνήστε μας στο 2262071918 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ελεώνα Θηβών.
Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούν συμπολίτες μας καθηγητές: Είναι πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία.

«Διέσπειραν αθλιότητες για το παιδί μου» λέει η μητέρα του Αλέξη


Η Τζίνα Τσαλικιάν εκφράζει την πικρία της για το ότι η μεταφορά της έδρας της δίκης στην Αμφισσα αποδυναμώνει το δικαίωμα να υπερασπιστούν τη μνήμη του Αλέξη και φοβάται ότι η απόσταση θα στερήσει από τους μάρτυρες τη δυνατότητα να παραστούν στη δίκη.

"Το παιδί μου υπήρξε θύμα μιας πρωτοφανούς εκστρατείας κατασυκοφάντησης από τους δράστες και τους συνηγόρους τους. Με ενδιαφέρει πρωτίστως η αποκατάσταση της μνήμης του γιου μου, όπως ακριβώς ήταν. Τον κ. Κούγια όλοι τον γνωρίζουν ποιος είναι. Κι όμως συνεχίζουν να του δίνουν βήμα να μιλάει. Η τηλεόραση αυτού του είδους μοιάζει με ρωμαϊκή αρένα. Γι’ αυτό και αρνούμαι να βγω. Η δική μου οδύνη δεν θα αφήσω να γίνει δημόσιο θέαμα», προσθέτει.
Περισσότερα στο Έθνος

Ιστολόγιο για τη νέα γρίπη

Το ιστολόγιο ΛΟΙΜΩΞΗ/INFECTION : http://loimoxi.blogspot.com/ παιδιάτρου λοιμοξιολόγου ίσως χρειαστεί.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

«Φοιτητές όλων των χωρών, ενωθείτε! »


Το σύνθημα του ομιλητή δονεί την κεντρική αίθουσα Αuditorium Μaximum του Πανεπιστημίου Χούμπολντ στο Βερολίνο. Οι ακροατές, γύρω στους 450 φοιτητές, χειροκροτούν με θέρμη. Η προτροπή πάει «γάντι» στον στόχο τους για συντονισμό με τους άλλους εξεγερμένους φοιτητές στην Ομοσπονδιακή Γερμανία και αλλού εναντίον των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) οι οποίες συνοψίζονται στον όρο «διαδικασία της Μπολόνιας»

 Λεφτά για την Παιδεία και όχι για τις τράπεζες» γράφει το πανό που κρατούν οι φοιτητές στο κέντρο του Βερολίνου. Το στιγμιότυπο είναι από τις μεγάλες διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Γερμανίας. Η επόμενη ανάλογη παγγερμανική κινητοποίηση έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου  

Οι σπουδαστές των γερμανικών και αυστριακών πανεπιστημίων διαμαρτύρονται για τον μικρό αριθμό των καθηγητών, τον ανεπαρκή εξοπλισμό, τα αυξανόμενα δίδακτρα και για την εντατικοποίηση των σπουδών .  περισσότερα

Αφαιρέθηκαν οι μπάρες απο τα διόδια και έγινε προσφυγή στο ΣτΕ


Οι κοινότητες Μαλακάσας και Αφιδνών, η Ενωση Συλλόγων Ωρωπού, ο συνεταιρισμός του κτήματος Σάλεσι Αυλώνας και 46 κάτοικοι από τη βόρειοανατολική Αττική, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους για τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, κατέθεσαν χθες αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, με την οποία αμφισβητούν την είσπραξή τους μέσα από τη νομιμότητα κατασκευής νέων σταθμών είσπραξης, στρέφονται εναντίον πράξεων και παραλείψεων της διοίκησης και στην ουσία θέτουν επί τάπητος τη «φιλοσοφία» της χρηματοδότησης των αυτοκινητόδρομων που καθορίζονται με τις συμβάσεις του 2007.

Η «σταγόνα» που έκανε την οργή των κατοίκων της ΒΑ Αττικής να ξεχειλίσει και πυροδοτεί τις συνεχείς κινητοποιήσεις είναι η κατασκευή νέων πλευρικών σταθμών στο Καπανδρίτι, τη Μαλακάσα και τα Οινόφυτα, καθώς και του μετωπικού στις Αφίδνες. Αφορά τμήμα της εθνικής οδού που εξυπηρετεί καθημερινές μετακινήσεις κατοίκων και εργαζομένων. Η επιβάρυνση είναι μεγάλη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκές παράπλευρο δίκτυο για τις τοπικές μετακινήσεις.

Στους διαμαρτυρόμενους προστέθηκε και το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις φαρμάκου σε Βοιωτία, Αυλώνα που ζητούν την κατάργηση των διοδίων, αφού οι πολίτες έχουν πληρώσει και με το παραπάνω για την κατασκευή των δρόμων. Ζητούν επίσης το άνοιγμα των πάρκινγκ που είναι κοντά στα εργοστάσια της βιομηχανικής ζώνης Αυλώνα - Οινοφύτων - Σχηματαρίου. Πηγή : enet.gr
Εντωμεταξύ οι μπάρες έχουν αφαιρεθεί απο τα διόδια και πολλοί οδηγοί περνούν χωρίς να πληρώσουν.. Η εταιρεία μπορεί να διεκδικήσει την καταβολή του αντιτίμου δικαστικά, κάτι όμως που σημαίνει κόστος και χρόνο για την εταιρεία για μικρά αντίτιμα απο τον κάθε οδηγό.

Συγκέντρωση στα διόδια Τραγάνας


Σήμερα 22/11/2009, νέα συγκέντρωση στα διόδια, 3-5 μ.μ.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ριζικές αλλαγές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια προτείνει ο Γ. Μπαμπινιώτης


Ριζικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με αποσύνδεση του λυκείου από τις εισαγωγικές εξετάσεις, περιλαμβάνει το πόρισμα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία που κατέθεσε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης στην Άννα Διαμαντοπούλου.

 Για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προτείνεται η θέσπιση ειδικού κρατικού φορέα εξετάσεων στον οποίο θα προσφεύγει ο τελειόφοιτος λυκείου περισσότερο από μία φορές και θα εισάγεται στις σχολές με βάση την επίδοσή του στις εξετάσεις αυτές και το βαθμό του εθνικού απολυτηρίου. Για την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου θα συνυπολογίζεται η προφορική και γραπτή εξέταση των μαθητών στις τρεις τελευταίες τάξεις του λυκείου. περισσότερα

Που να πήγαν τα λεφτά

Να που πήγαν τα λεφτά!

 Κομπίνα πρώτη:

Για μια ολόκληρη 40ετία (1951 - 1990) υποχρέωναν τα Ταμεία να καταθέτουν όχι μόνο ατόκως (!) αλλά και με αρνητικό (!) επιτόκιο τα λεφτά των εργαζομένων στις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους επιδοτούσαν (ανέξοδα και με λεφτά των εργατών!) τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.
περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ απο «ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

Με έκπληξη μάθαμε ότι αιφνιδιαστικά η Δημοτική Αρχή της Λιβαδειάς, μέσω του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Λιβαδειάς (ΔΑΟΛ), παραχώρησε για μακροχρόνια χρήση το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Λιβαδειάς στην ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ! 
Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, σε μια αμφίβολης νομιμότητας διαδικασία και χωρίς να ενημερωθεί καν το Δημοτικό Συμβούλιο και να κληθεί να εγκρίνει την απόφαση του ΔΑΟΛ, προφανώς για να υποβαθμιστεί το θέμα και να προληφθούν οι όποιες αντιδράσεις. 
Και είναι πολλοί αυτοί που οφείλουν ν’ αντιδράσουν: οι σύλλογοι κλασσικού αθλητισμού, καθώς και τα ερασιτεχνικά αθλητικά και ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης μας, οι δημότες που δεν έχουν άλλο δημόσιο χώρο άθλησης, οι εργαζόμενοι που βλέπουν να συνεχίζεται η πολιτική της παραχώρησης της Δημοτικής Περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα. 
Ανεξάρτητα από τους αναμφισβήτητους συναισθηματικούς δεσμούς που όλοι οι Λιβαδίτες έχουμε με την ομάδα του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ, δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε «τα στραβά μάτια», σε μια προκλητική απόφαση της Δημοτικής Αρχής του κ. Τσιφή, που παραδίδει, το μοναδικό οργανωμένο στάδιο της πόλης μας, στα επιχειρηματικά συμφέροντα της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ. 
Μετά την μίσθωση των υποδομών της Κρύας (ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ και ΝΕΡΟΤΡΙΒΗ), την μίσθωση πεζοδρομίων, πεζόδρομων και πλατειών, την παραχώρηση για 50 χρόνια (!) του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ήρθε και η παράδοση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ και προφανώς έπεται συνέχεια σε ότι δημοτικό έχει απομείνει.  
Πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις που έχουν υπεύθυνους και συνυπεύθυνους, αυτούς που θέλουν την Τ.Α. να εξυπηρετεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, να «συμπράττει» με ιδιωτικά συμφέροντα, να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να ανέχεται τις εργολαβικές αυθαιρεσίες και προκλητικές καθυστερήσεις κατά την κατασκευή κρίσιμων έργων (ιστορικό κέντρο της Λιβαδειάς, ΧΥΤΑ, κλειστό κολυμβητήριο κ.λ.π.), σε βάρος της λαϊκής περιουσίας και υποδομής. 
Την ίδια δε ώρα, καμία ουσιαστική μέριμνα – υποδομή για τον ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και την ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Κουβέντα για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ, από την πλευρά του Δήμου, γιατί είναι … δαπανηρή !  
Αλλά ταυτόχρονα, οι κάθε είδους ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ και ΤΕΛΗ αυξάνονται κάθε χρόνο μαθηματικά. Ένα έργο δηλαδή που το έχουμε δει κατ’ επανάληψη επαναλαμβάνεται…  
Ο Λιβαδείτικος λαός, που έχει βιώσει επί σειρά ετών την αντιλαϊκή πολιτική διοίκησης στο Δήμο, πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του, να αποδώσει τις αναλογούσες πολιτικές ευθύνες και να πάρει την υπόθεση αυτή στα χέρια του. 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

«ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

Νώντας Κοτσικώνας

Πορεία στις φυλακές Αυλώνα- Ένα βιβλίο για τις φυλακές Ελαιώνα

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων θα πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη πορεία στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα με κεντρικό σύνθημα:
"Κανένα παιδί σε κελί, Να καταργηθούν οι φυλακές ανηλίκων". Η προσυγκέντρωση θα γίνει στο πεδίο του Αρεως (αγαλμα Αθηνάς), στη 1μμ


ΧΑΡΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝ ΑΝ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΣΤΟ ... ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΑΣ!!!
ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΜΑΣ. (ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ, ΕΤΣΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΒΑΣΙΚΑ ΣΕ ΔΩΡΕΕΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ...)
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ !!! ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ ΕΛΕΩΝΑΣ ΘΗΒΑΣ
ΤΚ 32 200 (ΥΠ' ΟΨΙΝ κ. ΚΟΣΜΑΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ)

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η Μαρία Δαμανάκη νέα Επίτροπος στην Ε.Ε.


Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε, πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες, ότι η Μαρία Δαμανάκη θα είναι η νέα επίτροπος της Ελλάδας, αντικαθιστώντας τον Σταύρο Δήμα. περισσότερα

Δεν αλλάζει το σύστημα προσλήψεων για τους εκπαιδευτικούς


Με το ισχύον σύστημα θα γίνουν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών την επόμενη χρονιά, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τα προεδρεία της ΟΛΜΕ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Aνοικτό το ενδεχόμενο για διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ κάθε χρόνο.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ απο τον Δήμο Θήβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1)

Αντιπροσωπεία μαθητών της Τρίτης τάξης του 1ου Γυμνάσιου της Θήβας υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος τους οποίους συνόδευε ο καθηγητής τους κ. Χρήστος Μήτσης.

Οι μαθητές ζήτησαν από τον Δήμαρχο τις απόψεις του σχετικά με την οικολογική μετακίνηση μέσα στην πόλη στα πλαίσια εκδήλωσης που ετοιμάζουν (ecomobility 2009-2010). περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ( 2) Εορτασμός Ενόπλων Δυνάμεων 

Η Β.Τσόνογλου για τα νομσχέδια του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Εισηγήτρια της Επιτροπής ήταν η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου- Βυλλιώτη και θέμα της επιτροπής ήταν η Νομοθετική Πρωτοβουλία για την τροποποίηση-βελτίωση των όρων προσωρινής κράτησης (άρθρο 282 ΚΠΔ) όπως επίσης για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με την επέκταση της απολύσεως υπό όρων και σε άλλες κατηγορίες κρατουμένων, μετατροπής ακόμη και της ποινής καθείρξεως σε χρηματική εφόσον η χρονική διάρκεια είναι μέχρι 5 χρόνια και λοιπές διατάξεις. Περισσότερα

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αδιαφανή διαδικασία παραχώρησης του Σταδίου στην ΠΑΕ Λεβαδειακός

Έντονα διαμαρτυρήθηκαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας, στο χθεσινό Δημοτικό Συβούλιο Λεβαδέων, αφού πριν απο δύο μέρες, στις 16 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος υπέγραψε σύμβαση παραχώρησης του δημοτικού σταδίου στην ΠΑΕ Λεβαδειακός, χωρίς να ενημερώσει κανέναν.
Μάλιστα ούτε και στη χθεσινή συνεδρίαση δέχθηκε να ενημερώσει για τους όρους της σύμβασης, αφού όπως είπε δεν είχε νόημα !
Αφού, ως γνωστόν, για ότι υπογράφει ο καλύτερος δήμαρχος όλων των εποχών, δεν πέφτει λόγος σε κανένα άλλον.
Όμως και οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, οφείλουν να ασχοληθούν και να πάρουν θέση. Γιατί σύμφωνα με όσα ακούγονται απο τον Δήμο Λιβαδειάς, εκτός απο τον ίδιο τον κ.Τσιφή, δεν ασχολείται κανένας άλλος με τον Δήμο.

Θέλεις να τρώμε βιολογικά με μεταλλαγμένη επιμόλυνση;

Αν όχι ας υπογράψουμε όλοι μαζί στο πιό κάτω κείμενο, που υπέγραψαν 1.830 καταναλωτές στο ECOFESTIVAL 2009.
Θα το παραδώσουμε στην Ελληνική Κυβέρνηση.
Για να παραμείνουν τουλάχιστον τα ελληνικά προϊόντα χωρίς μεταλλαγμένη επιμόλυνση!

Για περισσότερες πληροφορίες και ολοκληρωμένη ενημέρωση
www.biozo.gr

Όχι στην επιμόλυνση των Βιολογικών από τα μεταλλαγμένα
Βιολογική Γεωργία για τον Άνθρωπο

√ Υπογράψτε και μαζέψτε και άλλες υπογραφές στο κείμενο και στείλτε το:
· Με τηλεομοιότυπο (fax) στο: 210-2116225 ή
· Με κανονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση: ΜακΜίλλαν 10, 11144 Αθήνα

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντά στους "Πυρήνες της Φωτιάς"


Με ανοιχτή επιστολή απάντησε την Τρίτη ο Μίκης Θεοδωράκης στην επίθεση και τις απειλές που εκτόξευσαν εναντίον του οι τρομοκράτες της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Οι απειλές της οργάνωσης έγιναν μέσα από την προκήρυξη, με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για το βομβιστικό χτύπημα στο σπίτι του Μίμη Ανδρουλάκη.


«Λεβέντες μου σας καμαρώνω!

Είστε οι συνεχιστές του Κολοκοτρώνη, του Ανδρούτσου και του Άρη σε σύγχρονη εκδοχή.
Και γι' αυτό η τελευταία ελπίδα του προδομένου λαού μας.
Με τη γενναία σας δημόσια αποκήρυξη μου, μου ανοίξατε τα μάτια.
Ομολογώ, έστω και καθυστερημένα, ότι υπήρξα ένας ελεεινός και σιχαμερός προδότης-συνεργάτης της χούντας και της αντιλαϊκής δεξιάς και τώρα μετανοιωμένος αποζητώ τη δίκαιη τιμωρία μου».
«Το σπίτι μου βρίσκεται σε μικρή πάροδο της οδού Γαριβάλδη, στην Επιφανούς 1, και καθώς είμαι ξαπλωμένος έχω απέναντί μου την πλαγιά του Φιλοπάππου, απ' όπου σας είναι πανεύκολο να με κάψετε ζωντανό, για να με λυτρώσετε από τις τύψεις που με ζώνουν.
Προς τούτο, έχω ορθάνοιχτα τα παράθυρα μου για να σας διευκολύνω με κίνδυνο να πάθω γρίπη».
«Όμως, ποιος λογαριάζει τέτοιες λεπτομέριεες όταν έχει να κάνει με terroristes-τιμωρούς όπως εσείς;...
Je vous remercie»
Υ.Γ. «Καημένε Παπαδόπουλε, πού είσαι να καμαρώσεις τη σπορά σου...».

x_impurity_x

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ η ΕΛ.ΑΣ. σκουπίΖΕΙ...

Μια αφορμή έψαχναν φαίνεται στο επιτελείο της αστυνομίας για να προχωρήσουν σε μαζικές προσαγωγές. Και όταν αυτή δόθηκε το έκαναν. Εγκλώβισαν και προσήγαγαν 290 άτομα -ανάμεσά τους εφήβους και ανηλίκους- μετά την ουσιαστική λήξη της πορείας για την 36η επέτειο του Πολυτεχνείου, εμπλουτίζοντας τα αρχεία τους, συγκεντρώνοντας στοιχεία από δεκάδες άτομα που περικύκλωσαν στο Πεδίον του Αρεως.



Στην πορεία δεν σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια. Υπήρξαν μόνο κάποιες σποραδικές επιθέσεις με πέτρες σε βάρος των διμοιριών των ΜΑΤ από ομάδες διαδηλωτών, που συμμετείχαν στο πολυπληθές black block. Οι επιθέσεις στις διμοιρίες -η παρουσία των οποίων κάθε άλλο παρά διακριτική ήταν, από τις προσυγκεντρώσεις κιόλας- ξεκίνησαν από το ύψος του Χίλτον, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ ανταπάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδας κρότου-λάμψης, συνεχίστηκαν στο ύψος της Μαβίλη και επαναλήφθηκαν στη διαδρομή λίγο πριν από το κτήμα Θων.

Μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο κι ενώ μεγάλος όγκος διαδηλωτών κατηφόριζε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, δημιουργήθηκε ένταση όταν διμοιρία των ΜΑΤ προσήγαγε νεαρή διαδηλώτρια ύστερα από λογομαχία. Κάποιοι από τους διαδηλωτές που έσπευσαν να τους ζητήσουν τον λόγο της «σύλληψής» της δέχτηκαν επίθεση με κλομπιές και ασπιδιές από τους... προστάτες του πολίτη. Για πολλοστή φορά έγινε χρήση χειροβομβίδας κρότου-λάμψης, η κοπέλα απελευθερώθηκε και οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν κατευθυνόμενοι άλλοι προς το γήπεδο του Παναθηναϊκού και άλλοι προς την Πανόρμου. 

Στο ύψος του Αρείου Πάγου ομάδα οκτώ δικυκλιστών της ομάδας «Δέλτα», που κινούνταν από το αντίθετο ρεύμα, δέχτηκαν επίθεση από διαδηλωτές, εγκατέλειψαν τα δίκυκλά τους και προσπάθησαν να φύγουν με τα πόδια. Διμοιρία των ΜΑΤ, που έτρεξε να τους βοηθήσει, τους γλίτωσε από τα χειρότερα και προσήγαγε δύο άτομα.

 Στο μεταξύ διμοιρίες των ΜΑΤ κύκλωσαν και ακινητοποίησαν περισσότερους από 200 διαδηλωτές που είχαν φτάσει στο ύψος του Πεδίου του Αρεως, ανάμεσά τους ανηλίκους, εφήβους και τραυματίες. Για περισσότερη από μία ώρα η λεωφόρος Αλεξάνδρας είχε μετατραπεί σε δρόμο για... αστικές συγκοινωνίες, αφού οι κλούβες των ΜΑΤ, τα βαν και τα λεωφορεία μετέφεραν τους προσαχθέντες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και επέστρεφαν για να παραλάβουν τους υπόλοιπους προσαχθέντες συνοδεία δεκάδων μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ.

Μικροεπεισόδια γίνονταν την ίδια ώρα στα Εξάρχεια, όπου έπεσαν δακρυγόνα και στήθηκαν φλεγόμενα οδοφράγματα σε κάδους απορριμμάτων. Στην οδό Μπουμπουλίνας, αστυνομικοί της «Δέλτα» δέχτηκαν και πάλι επίθεση, με πέτρες και μολότοφ, από ομάδα περίπου 20 ατόμων. Ακολούθησαν 20 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία και κάποιες συλλήψεις. 

Ο τελικός απολογισμός κάνει λόγο για 290 προσαγωγές και δέκα συλλήψεις. Δεκατέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν -ένας παρέμεινε για νοσηλεία- ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των διαδηλωτών που τραυματίστηκαν.

 Οι προσαχθέντες αφήνονταν σταδιακά ελεύθεροι, ενώ όσον αφορά τις συλλήψεις ανακοινώθηκε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν στο Πεδίον του Αρεως, ένας πριν από την έναρξη της πορείας στην οδό Ακαδημίας, κατηγορούμενος ότι είχε στην κατοχή του ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, μία κροτίδα, μάσκα και σπίρτα και ένας άνδρας στην οδό Γενναδίου επειδή κατείχε σιδηρογροθιά, σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά και ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία δήλωσε μέλος της «Χρυσής Αυγής». Και άλλα 6 άτομα στην Σπύρου Τρικούπη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Δεκάδες συγγενείς και φίλοι των προσαχθέντων συγκεντρώθηκαν έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας για τις αθρόες και μαζικές συλλήψεις έκαναν πολιτευτές και βουλευτές του ΣΥΝ. *

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Μεγάλη συμμετοχή στον απολογισμό της παράταξης "Λιβαδειά, πόλη του Αύριο"


Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας - έργο του πρόσφατα χαμένου Χρήστου Παλαιολόγου- με έκδηλη συγκίνηση για την αιφνίδια απώλεια, πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα, ο απολογισμός της δημοτικής παράταξης ¨"Λιβαδειά, πόλη του αύριο".

Στο πάνελ, βρέθηκαν 7 απο τα μέλη της παράταξης (Αναστασίου, Γάτσιος, Καραμάνης, Κωτσαδαμ, Μεργούπης, Ξηρογιάννης, Πούλου).

Κεντρική ομιλήτρια, η επικεφαλής της παράταξης, Γιώτα Πούλου, που ξεκίνησε με μια αναλυτική αναφορά των προβλημάτων που έχει σωρεύσει στο Δήμο και την πόλη, η διοίκηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Έμφαση δόθηκε στην κριτική :
- για τα έργα που έγιναν ή γίνονται (ιστορικό κέντρο, γήπεδο, ΧΥΤΑ) με κακοτεχνίες και καθυστερήσεις,
- για τα έργα που χάθηκαν (κλειστό κολυμβητήριο, προπονητήριο, αμαξοστάσιο, εκθεσιακό κέντρο κλπ),
-τα προγράμματα και τις δραστηριότητες που σταμάτησαν (Βοήθεια στο σπίτι, Κέντρα δημιουργικής Απασχόλησης, Πνευματικό Κέντρο, Πινακοθήκη κλπ),
- την κακή οικονομική διαχείριση με παραδείγματα: α. την διάλυση των δημοτικών επιχειρήσεων χωρίς να εκκαθαριστούν με αποτέλεσμα να μην απογραφεί η περιουσία τους, να μην πληρωθούν οι οφειλές σε προμηθευτές και εργαζόμενους και να επιβαρυνθεί ο Δήμος με μισθοδοσίες . β. την εξάντληση του αποθεματικού της ΔΕΥΑΛ και άλλα
- την ανυπαρξία προετοιμασίας για την διεκδίκηση και αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων απο το ΕΣΠΑ
- την απουσία περιβαλλοντικής ευαισθησίας
- την αλαζονεία και την απρεπή συμπεριφορά του Δημάρχου Τσιφή
Η κ. Πούλου, διαβεβαίωσε την πρόθεση της παράταξης να ασκήσει με συνέπεια το ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης μέχρι την τελευταία μέρα και κάλεσε όλους τους συμπολίτες σε ενεργοποίηση, συμμετοχή και πρωτοβουλίες ώστε να παρεμβαίνουν σε όσα τους αφορούν και να δημιουργήσουν ένα νέο ρεύμα στην πόλη.
Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Ξηρογιάννης, που κατέλαβε τη θέση του εκλιπόντος Χ. Παλαιολόγου, μετά από μια φορτισμένη αναφορά στον ιδρυτή της παράταξης, έκανε ένα απολογισμό των δημοτικών επιχειρήσεων που διαλύθηκαν σπο την παρούσα Δημοτική Αρχή.
Παρέστησαν και πήραν το λόγο οι επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας:
- ο Λουκάς Ανέστης, ο οποίος απέφυγε οποιαδήποτε μνεία στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της παράταξης του ως της πλέον "συμπολιτευόμενης" αντιπολίτευσης
- ο Αλέκος Μηττάς, που υπερθεμάτισε αναφέροντας ότι τα όσα καταγγέλθηκαν είναι λίγα μπροστά στα όσα απερίγραπτα πράττει η δημοτική αρχή και κάλεσε όλους όσους ενδιαφέρονται για το Δήμο σε κοινή συμπόρευση ανεξάρτητα απο κόμματα και επιδιώξεις.
Και οι δύο εξήραν την προσωπικότητα και το έργο του αείμνηστου Χρήστου Παλαιολόγου. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος Ι.Παλαμίδας, που υπήρξε επι 7 χρόνια αντιδήμαρχος με τον Χ.Παλαιολόγο. Ο κ. Παλαμίδας στηλίτευσε όσους όψιμα θρηνούν και επαινούν τον Χ.Παλαιολόγο λέγοντας ότι είναι καλό τον άνθρωπο να τον τιμάς εν ζωή και όχι μετά θάνατον. Για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής ανέφερε ότι αν και δεν έχει κοντινή άποψη για τα πράγματα, ωστόσο αυτά που άκουσε να καταγγέλονται τον κάνουν να αισθάνεται ότι ο Δήμος δεν πάει καλά.
Μετά τις τοποθετήσεις ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με αρκετούς απο τους παρισταμένους, να κάνουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις και το ραντεβού ανανεώθηκε για να συζητηθούν θέματα όπως ο Καποδίστριας 2 και το όραμα για την Λιβαδειά του άυριο.
Συνολικά η εκδήλωση είχε διάρκεια πάνω απο 3,5 ώρες.

Μνήμη ..."Κουμής -Κανελοπούλου "



Στις 16 Νοέμβρη του 1980 δολοφονήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ, η Σταματίνα Κανελλοπούλου και ο Ιάκωβος Κουμής, κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου.
Οι μπάτσοι δολοφόνοι δεν βρέθηκαν και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ.
 http://orgilaou.blogspot.com/2007/11/blog-post_16.html