Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Τι απέγινε με τις καταγγελίες για το Βοιωτοπέδιο;

αναρωτιέται το γνωστό ιστολόγιο Ροΐδη Εμμονές + Εμμονές Λ α σ κ α ρ ά τ ο υ. Δείτε:
Ιερωνύμου του Βοιωτοπεδινού πολλά τα έτη
15/06/2010 από Po
Τι απέγινε με τις καταγγελίες για το Βοιωτοπέδιο;
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Από την Αρχιεπισκοπή εκδόθηκε η ακόλουθη σεμνή ανακοίνωση:“Την Τρίτη 15 Ιουνίου, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός Ποιμενάρχης ημών Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄. Επί τη ευκαιρία αυτή, αυτή την ώρα τελείται στον Ι. Ναό Αγίας Ειρήνης Αιόλου Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μακαριώτατος θα δεχθεί τις ευχές των αρχών, του κλήρου και του λαού στην Ι. Αρχιεπισκοπή…”..
Δράττομαι της ευκαιρίας για να ρωτήσω τον εορτάζοντα:Τι απέγινε με την υπόθεση του Βοιωτοπεδίου όπως καταγγέλθηκε στην “Ελευθεροτυπία”, στο τοπικό μπλογκ “Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον” και αλλού:
Όποιος δεν γνωρίζει ή ενδιαφέρεται να φρεσκάρει τη μνήμη του μπορεί να διαβάσει:
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=80643840,94497920,7542080http://symparataxi.blogspot.com/2008/10/blog-post_1848.htmlhttp://symparataxi.wordpress.com/2008/10/02/ieresaftheresies/http://roides.wordpress.com/2008/10/08/voiotopedion_yes/http://roides.wordpress.com/2008/10/06/fallen_facets/http://www.antinews.gr/?p=3738http://www.antinews.gr/?p=3746
Ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας έκανε μια καταγγελία, η μητρόπολη έβγαλε μια καθόλου πειστική διάψευση:http://www.diavima.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=81
Ο κεντρικός ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όμως των κ.κ. Αλαβάνου, Κουβέλη Τσίπρα, κατάπιε τη γλώσσα του. Ειδικά ο τρίτος είναι δηλωμένος θαυμαστής του κου Ιερώνυμου, χάριν του οποίου δεν επιθυμεί πλέον-κόντρα στη θέση του κόμματός του-τον χωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος, αλλά αρκείται στους ήδη υπάρχοντες “διακριτούς ρόλους”, ακολουθώντας τη γραμμή ΓΑΠ. Ταυτόχρονα ενώ η χώρα πνίγεται στα χρέη, το αίτημα της φορολόγησης του ληστρικού εκκλησιαστικού πλούτου έχει θαφτεί. Μπορεί στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να το “ξέχασαν”, αλλά δυο εμβληματικές μορφές της Αριστεράς, οι Μ.Θεοδωράκης και Κώστας Γαβράς επιμένουν να το θυμούνται:
“Ο Μίκης Θεοδωράκης πρότεινε να αντιμετωπιστεί το δημόσιο χρέος με εκποίηση μέρους της κρατικής και εκκλησιαστικής περιουσίας, ειδικούς φόρους στους έχοντες και τη διεκδίκηση διαγραφής μέρους του χρέους σε συνεργασία με τις ελλειμματικές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.Ο Μίκης έχει απόλυτο δίκιο. Αρχίζοντας μάλιστα από εκείνους που είναι οι πιο πλούσιοι. Απ’ ό,τι ξέρω, η πιο πλούσια είναι η Εκκλησία. Πρέπει να πληρώσει και αυτή το ποσοστό που της αναλογεί, γιατί η Ελλάδα υποφέρει και η Εκκλησία είναι μέρος της. Είναι απαράδεκτο η Εκκλησία να είναι πλούσια. Ο χριστιανισμός είναι κατά του πλουτισμού, απ’ ό,τι έχω καταλάβει” (Κυρ.Ελευθεροτυπία) http://thenetwar.com/2010/06/gavras-i-politiki-mechri-simera-den-skeftontan-to-dimosio-simferon/
Η Αρχιεπισκοπή έδωσε μια επίσης καθόλου πειστική απάντηση στην “Ελευθεροτυπία” για το Βοιωτοπέδιο, χωρίς όμως να λύσει τις απορίες του δημοσιογράφου κ. Άρη Χατζηγεωργίου, ο οποίος επιμένει (7.10.2008):
Η πράσινη κα Μπιρμπίλη της πράσινης πολιτικής του πράσινου ΠΑΣΟΚ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, γιατί σιωπούν;
Αυτή η χώρα, ακόμη και τώρα που βουλιάζει, επιμένει να κλείνει τα μάτια της στην πραγματικότητα;

4 σχόλια:

Βοιωτικά είπε...

Στη Βοιωτία,τα θάβουμε όλα...
όλοι είχαν και έχουν συναλλαγές εδώ και πολλά χρόνια με τον Ιερώνυμο΄!!!
και κάποιοι(ίσως) που δεν έχουν σιωπούν...

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιός να διεκδικήσει από την εκκλησία;
Οι ιεράρχες ειναι ισόβιοι ενω οι πολιτικοί έστω κάθε 4,5 χρόνια πρέπει να ψηφιστούν.

Ανώνυμος είπε...

@Βοιωτικά
Από σας εξαρτάται να σπάσει η ομερτά. Η διαφθορά δεν αντέχει την διαφάνεια. Ο Ιερώνυμος άφησε πίσω του καμένη γή.Το Ιντερνετ σας δίνει την δυνατότητα να ανατρέψετε το νοσηρό καθεστώς που έχει υπονομεύσει το μέλλον σας. Μην έχετε όμως ψευδαισθήσεις. Ομελέτα δεν γίνεται αν δεν σπάσουν αυγά.

Ανώνυμος είπε...

den mas les omos o eythimioy poy to brhke to oikopedo epanv sto akrotiri kai ektise to ektos sxedioy poy mono 200m2 den einai???