Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Πρωτοφανής παρέμβαση FT Γερμανίας κατά ΣΥΡΙΖΑ


Με κεντρικό άρθρο στα ελληνικά (!) η γερμανική έκδοση των Financial Times προτρέπει τους Έλληνες να μη ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ!

Όπως όλα δείχνουν οι Γερμανοί είναι οι καλύτεροι μαθητές του Κ. Σαμαρά διότι όπως φαίνεται έχουν τρομοκρατηθεί απόλυτα στην προοπτική της Κυβέρνησης της Αριστεράς την Δευτέρα. 

Σήμερα το πρωί οι Γερμανικοί Financial Times σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν αυτό που ούτε η τελευταία κίτρινη φυλλάδα δεν έπραξε. Προέτρεψε ευθαρσώς τους Έλληνες «να αντισταθούν στους δημαγωγούς(του ΣΥΡΙΖΑ)» και προτιμήσουν τη Νέα Δημοκρατία, ως την καλύτερη από μια σειρά καλές επιλογές.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές και απέριττο σε ποιόν απευθύνεται το δημοσίευμα της εγκρίτου και τεχνοκρατικής εφημερίδας, το άρθρο της είναι γραμμένο στα ελληνικά, όχι από σεβασμό στην ωραία γλώσσα μας, αλλά για να πάρουμε στα σίγουρα το μήνυμα.


Είναι γνωστό πλέον ότι για την Γερμανική οικονομία το ζήτημα της Ελλάδας είναι κομβικής σημασίας για να μπορούνε να συνεχίζουν ακάθεκτοι την προώθηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας σε όλη την Ευρώπη, εξυπηρετώντας με τον πιο άμεσο τρόπο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι “Η χωρίς προηγούμενο ωμή παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των FT αποτελεί πράξη προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και υπονόμευσης της  δημοκρατίας στη  χώρα μας.»

Προσθέτει ότι «Αν νομίζει το γερμανικό κατεστημένο  και οι εγχώριοι σύμμαχοί του, που όλες αυτές τις μέρες απειλούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις,   σπέρνουν  με εγκληματικά ανεύθυνο τρόπο  τον τρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ότι θα κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού, είναι γελασμένοι.»

Όπως σημείωσε και ο Δ. Παπαδημούλης σε σημερινές του δηλώσεις επί του θέματος, πρόκειται για μια χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας που εκφράζεται παγίως από την γερμανική έκδοση των Financial Times.

Ευτυχώς ο ελληνικός λαός έχει δείξει ότι δεν υποχωρεί και δεν τρομοκρατείται, διεκδικώντας πρώτα από όλα μια αξιοπρεπή ζωή αλλά και το θεμελιώδες δικαίωμα να ορίζει ό ίδιος τα του τόπου. Δεν μας φοβίζουν. Μας εξοργίζουν.

Δε θα μας τρομοκρατούν πλέον οι τρομοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: